Çocuğumun Kurallara Uymasını Nasıl Sağlarım (IV)

kural 4
  • 1 Star
    Loading...

Bu yazı bir devam yazısıdır. Yazının 1. 2. ve 3. kısımları için aşağıdaki bağlantıları kullanınız

Çocuğumun Kurallara Uymasını Nasıl Sağlarım (I)

Çocuğumun Kurallara Uymasını Nasıl Sağlarım (II)

Çocuğumun Kurallara Uymasını Nasıl Sağlarım (III)

• Biraz da eğlence katın.  

Kurallar sıkıcı olmak zorunda değil, en azından her zaman! Oyuncakları toplamayı yarışmaya dönüştürmek, yemek bitimini belirlediğiniz küçük bir dansla bitirmek ya da sütü bıyık oluşturarak bitirmek gibi. Her bir sınırlamaya bir eğlence düşünün demiyorum ancak bazen yaşam
küçük kaçamaklarla daha keyifli ve kolay kabullenilir hale gelebilir.

• Gerçekçi olun.  

Çocuğun yaş grubunu ve yaşının özelliklerini öğrenmek, beklentilerde gerçekçi olunmasına yardımcı olacaktır. 2 yaş, bir çocuğun eşyalarını paylaşması için oldukça erken bir dönemdir. Çünkü bir çocuğun eşyalarını paylaşmadan önce onlara sahip olduğunu öğrenmesi gerekir. Sahip olma duygusu gelişmeden, mülkiyet kavramı öğrenilmeden paylaşma duygusu gelişemez. 4 yaşından itibaren seçici olarak paylaşmaya başlarlar. Aslına bakarsanız zaten hangimiz her şeyimizi paylaşmak isteriz ki?

4 yaşındaki çocuğunuzdan yemeğini dökmeden yemesini bekleyebilirsiniz. Ancak bunu 2 yaşında yaparsanız gerçekleşme olasılığı oldukça azdır. Ya da 18 aylık bebeğinize; “ben giderken bebek gibi ağlamak yok” diyerek, o an yaşadığı ayrılık kaygısını küçümserseniz; yaşanan sıkıntıyı derinleştirip, beklediğiniz davranışı görmek için normalden de fazla beklemeniz gerekebilir. Her davranışın gerçekleşmesi için bazı ön koşullar vardır ve bunlar tamamlanmadan davranışları görmek mümkün değildir. Bu nedenle beklentileri belirlerken gerçekçi olunmalı ve çocuğun sınırları aşırı zorlanmamalıdır.

kastamonu escort

OKUYUCU YORUMLARI

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro

<