Okul Sonrası Etkinlikler (I)

Çocukların okul dışında katılabileceği birçok organize etkinlik bulunmaktadır. Bunlar spor, sanat, dans,müzik, izcilik ve çeşitli kulüpler olarak adlandırılabilir. Kurslar ve etkinlikler kimi zaman okullar, kimi zaman ise kar amaçlı ya da kâr amacı gütmeyen kurumlar tarafından sunulmaktadır. Birçok çocuk okuldan sonra bu etkinliklere katılmaktadır. Ebeveynler bu durumda çocuklarını haftasonu ya da okul sonrası bu etkinliklere dahil etmek gibi bir seçeneğe sahiptir.
Çocukların ilgi ve merakları çok çeşitli olabildiğinden onlar için bu organize etkinlikler son derece heyecan vericidir. Bu etkinlikler çocukların grup bilincini geliştirmesi ve arkadaş çevresini genişletmesi bakımından yararlıdır.Diğer yandan ebeveynler de çocuklarının okul dışındaki
zamanlarını eğlenceli ve verimli geçirmesinden memnun olur.
Çok fazla seçenek bulunduğundan ebeveynler etkinlikler arasından dikkatli bir seçim yapmalıdır. Bu seçimi yaparken çocuklarının ilgi ve yeteneklerini göz önünde bulundurmaları, ulaşım mesafesine dikkat etmeleri ve programların kalitesini kontrol etmeleri iyi olacaktır. Ebeveynler kendilerine Şu sorulan sormalıdır. “Acaba çocuğum onu yazdırmak istediğim bu kursla gerçekten ilgileniyor mu?” , “Arkadaş edinebilecek mi?” , “Bu program okul çalışmalarını engeller mi?” , “Çok fazla pratik gerektiren bir uğraşı mı seçtim?” , “Acaba çocuğumu kendi isteğim doğrultusunda mı yönlendiriyorum?” , “Kurs çok katı ya da fazla esnek bir yapıya mı sahip?” tarzında soruları bol bol kendisine sormalıdır.
