Acil Durumlar İçin Hazırlıklı Olun-2

  • 1 Star
    Loading...

Acil durum telefon numaralarını (ambulans, itfaiye vb) telefonunuzun yanında bulundurun. Boğulma tehlikesi geçiren bebeğinize yardım edebilmek için ilk yardım öğrenin. Bu Yaşta bebekler hareketlenir.

Bebekler hızla yeni hünerler sergiler ve hareketlenir.Aynı zamanda daha yükseğe ulaşabilirler.Bunun anlamı bebeğiniz tehlikeye daha çabuk ve sıklıkla düşebilir. Büyük bebekler özel korumaya ihtiyaç duyarlar.

Düşmeler
Bir şeyleri üzerlerine çekebilir ve düşürebilirler. Küçük objeleri ve yiyecekleri nefes borularına kaçırabilirler. Haşlanmalar. Boğulmalar. Araba içinde incinme ve sakatlanmalar.

Güvenlik Kontrolü ;
Emeklemeye başladığından dolayı evinizin merdivenlerine güvenlik tedbiri almayı ihmal etmeyin. Özellikle sokak kapınızı açık bırakmayın.

Bebeğinizin yiyebileceği gıdalara çok dikkat edin. Özellikle şeker, kuruyemiş, patlamış mısır, sosis gibi yiyecekleri vermeyin. Zira boğulmasına sebep olabilir.

İlaç, temizlik malzemeleri ve diğer zehirleyici maddeleri kilit altında ve yüksek bir yerde bulundurun. Duman dedektörü ve yangın söndürücü bulundurun.

Araba Pusetinde;
Bebeğinizin araba pusetinde otururken 9-10 kg’ a kadar yüzü daima arka tarafa bakmalıdır. Ancak 1 yaşından sonra yüzü öne bakacak şekilde oturtulmalıdır. Bebeğinizin oturduğu araba pusetinin kullanma talimatını muhakkak okuyun. Asla bebeğinizi hava yastığı olan arabada ön koltuğa almayın.

Mutfakta ;
Birçok temizlik ürünü ve ilaç çocuğunuzu zehirleyebilir.Bu tür malzemeleri kilitli ve çocuğunuzun ulaşamayacağı yerlerde muhafaza edin. Zehirli ürünleri kullandığınız zaman çocuğunuzu uzakta tutun.

Yemek yaparken veya sıcak içecekleri hazırlarken çocuğunuzu uzakta tutun.
Elektrikli cihazların kordonlarını çocuklarınızın uzanamayacağı yerlerde muhafaza edin. Kordonların masadan veya tezgahtan aşağıya sarkmasını önleyin. Çocuğunuz kordonu çekebilir ve elektrikli aletin içindeki yemek veya sıvıdan haşlanabilir. (Elektrikli su ısıtıcısı gibi)

Taze sebze ve meyve gibi katı yiyecekleri çok küçük parçalara bölün. Çocuklarınıza kuruyemiş, sert şeker, patlamış mısır veya sakız vermeyin.            Çocuklarınızı yürürken veya koşarken değil otururken besleyin. Banyoda ;Temizlik malzemeleri ve ilaçları kilitli yerlerde bulundurun. 1-2 yaş çocuğunuzu banyoda asla yalnız veya daha büyük çocuklarınızın nezaretinde bırakmayın. Düşmeyi engellemek için banyo küvetinin içinde plastik banyo halısı kullanın. Suyla haşlanmayı önlemek için evinizin sıcak suyunu 49 dereceye düşürün. Çok sıcak musluk suyu alev gibi yakabilir.

Yatak Odasında ;
Çocuğunuz, çocuk karyolasının parmaklıklarını aşacak duruma geldiği için, daha büyük bir yatakta yatırın. Çocuğunuzun mobilyasını (yatağı dahil) pencereden uzak tutun. Böylelikle çocuğunuz mobilya üzerinden cama tırmanıp düşemez. Camdan düşmeleri engellemek için, çocuğunuzun penceresine koruma koyun veya camı 10 cm den fazla açılmayacak şekilde ayarlayın.

Dışarıda ;
Çocuğunuz bebek arabasında veya market arabasında ise emniyet kemeri kullanın. Çocuğunuzu asla suyun içinde veya suyun kenarında yalnız bırakmayın.

Evde ;
Çocuğunuz her şeyi ağzına almaktan hoşlanır. Bu nedenle; anahtarlar, balonlar, düğmeler, küçük parçalar veya pilleri olan oyuncakları çocuğunuzun ulaşamayacağı yerlerde bulundurunuz. Sıcak içecekleri uzakta tutun .Merdivenlerin başında ve sonunda emniyet kapıları kullanın. 3-5 yaş arası çocuklar güvenlik konularında bir şeyler öğrenmeye başlar fakat tam olarak güvenlik kurallarını anlayamaz veya hatırlayamazlar. Bu yaştaki çocuklar hala büyüklerinin gözetimine ihtiyaç duyar.

OKUYUCU YORUMLARI